
 

 

       
             

 
                             

 
 
                             
                               

                               
                                 
             

 

Legal Division Guidance 2010‐06‐01 
(Contribution Deduction Question – RTC Section 24357.8(b)(7)) 

Q: When can a deduction for a "qualified research contribution" be taken under RTC section 
24357.8(b)(7)? 

A: RTC section 24357.8(b)(7) requires that the original contribution be made between 1983 and 1993, 
not that the entire deduction be taken during that 10‐year period. While a deduction would be 
allowable for the taxable year in which the contribution was made, a taxpayer with excess contributions 
is allowed to carry forward and deduct these excess contributions in taxable years after the taxable year 
in which the contribution was originally made. 




